Matcha Uji *****
Deze Matcha wordt gemaakt door Shohokuen, een Japans bedrijf dat al sinds 1645 thee maakt. Hoe hoger de kwaliteit hoe voller en rijker de smaak en hoe meer schuim. Deze Matcha heeft 5 sterren en is van ceremoniële kwaliteit. 4-6 weken voor de handmatige oogst worden de theeplanten afgedekt met bamboe matten. Hierdoor maakt de theeplant meer chlorofyl en aminozuren. Hoe meer aminozuren hoe zoeter de thee. Slechts 1 keer per jaar worden de blaadjes met de hand geoogst. Vervolgens worden de blaadjes gestoomd en gedroogd. Na het drogen worden de steeltjes en nerven verwijderd zodat de ‘tencha’ overblijft. De tencha wordt tussen stenen langzaam fijngemalen. Langzame maling geeft een zeer fijne smaak en kleur. Zo wordt er per steenmolen 30 gram per uur gemalen. Omdat het blad opgedronken wordt en niet weggegooid zijn de gezonde eigenschappen onomstotelijk.