Over Ons

Alles voor een smaakvolle koffie-, thee- en chocolade-sensatie

Atelier Bijzondere bonen is op 4 november 2017 opengegaan. We zitten in een ruim pand dat uitkijkt op het Schubertplein in Apeldoorn Zuid. Een prima plek, want daar kan gratis geparkeerd worden! Je kunt bij ons terecht voor kwalitatief uitstekende grondstoffen voor een heerlijke kop koffie of pot thee, en voor smaakvolle ambachtelijk vervaardigde chocolade. Ook hebben we bijpassende cadeau-artikelen om de koffie-, thee- en chocolade-sensatie compleet te maken, en cadeaubonnen voor producten en workshops.

Eigenaar is Vince de Lange. Hij is oud Olympisch bondscoach en trainer van Apeldoorn-atleet en nationaal kampioen tienkamp Eelco Sintnicolaas. Dat werk bracht hem over de hele wereld. En overal kon hij genieten van een van zijn passies: lokale koffie- en theesoorten proberen. Een lekker bijpassend bonbonnetje daarbij sloeg hij niet over. In de loop der jaren heeft hij een ruime ervaring opgebouwd in het zetten en vergelijken van koffie en thee. Ook volgde hij cursussen en trainingen bij leveranciers en producenten van koffie, thee en chocolade. Dat allemaal ligt nu aan de basis van Atelier Bijzondere bonen. 

Fair trade en biologisch verantwoord
De zaak is ruim, modern en licht aangekleed, maar heeft toch een huiselijke uitstraling. Je zult je er meteen thuis voelen. Alle grondstoffen worden betrokken van bedrijven die eerlijk handelen, ‘fair trade’ dus. Hoog in het vaandel staat dat gezonde en biologisch verantwoorde productiemethodes worden gehanteerd. De chocolade-artikelen worden met de hand gemaakt. Als je op het juiste moment in de zaak bent, kun je de chocolatier aan het werk zien.

Workshops 
Behalve met de verkoop van koffie-, thee- en chocolade-specialiteiten houden we ons ook bezig met het geven van workshops. Uiteraard zijn die gebaseerd op alles wat over het zetten van thee en koffie en het maken van chocolade gaat.
Ook organiseren we workshops voor kinderen.

Workshops gaan onder meer over het zelf-maken van chocolade-producten, het omgaan met cacao en alles rond het op de goede manier zetten van koffie en thee. Ook houden we proeverijen waar je diverse soorten koffie, thee of bonbons kunt uitproberen en vergelijken. Voor groepen kunnen we aparte workshops samenstellen rond een eigen thema op het gebied van koffie, thee en chocolade. En wat is voor kinderen leuker dan op hun verjaardagsfeestje bijvoorbeeld zelf hun naam in chocolade te spuiten of chocoladepasta of supperlekkere chocolade-lolly’s te maken…

Onze missie is: “Onze klanten voorzien van bijzondere producten van uitstekende kwaliteit.” Voor ons betekent dat ervoor zorgen dat onze klanten zelf een heerlijke kop koffie of pot thee kunnen zetten en die met een smaakvol, bijpassend bonbonnetje kunnen presenteren!