Actueel

Darjeeling First Flush 2019
Darjeeling is van oudsher een exclusieve zwarte thee, afkomstig uit Noord India, waar de theeplanten groeien op de uitlopers van de Himalaya. Vanwege de grote hoogte (2000 meter en hoger) wordt hier al sinds 1841 hoge kwaliteit thee verbouwd.

De oogst periode begint in het voorjaar met de First Flush. De Darjeeling First Flush wordt gezien als de ‘Champagne’ onder de thee soorten. De First Flush wordt met de hand geplukt en geeft een heerlijke genuanceerde thee met een intens bloemig aroma en smaak. 

De “in-between” oogst wordt geplukt tussen de First Flush en de Second Flush en zit hier zowel qua timing als qua smaak tussen in.
De thee van de Second Flush, de zomer oogst, wordt gekarakteriseerd door een volle, krachtige smaak. 

Het pluk seizoen wordt afgesloten met de “autumnals”, deze worden geplukt in de herfst na het regenseizoen en hebben een minder delicate smaak.

Een continu aandachtspunt van ons is dat de bedrijven waar we mee samenwerken zo ‘eerlijk’ mogelijk werken. Zo wordt op de plantage waar onze Darjeeling thee vandaan komt veel aandacht besteedt aan de opleiding van de kinderen.

1 jaar

Op zaterdag 3 november bestond onze winkel precies één jaar. Reden voor een verjaardagsfeestje.
Na een jaar van hard werken, een grote uitbreiding van het aantal producten en workshops, en kennismaken met veel klanten stonden we even stil bij het bereiken van onze eerste verjaardag. We deelden cadeautjes uit aan iedereen die op zaterdag 3 november iets in de winkel kocht. We kijken met veel plezier terug op een supergezellige, drukke dag!


Herfst

De temperaturen buiten beginnen nu echt te dalen en de bladeren vallen in steeds grotere aantallen van de bomen. Het is dan toch herfst geworden… In de winkel proberen we daar wat warmte en gezelligheid tegenover te stellen. En daarvoor hebben we speciale herfstproducten: herfstchocolade (in de vorm van blaadjes, paddenstoeltjes en gevulde eikeltjes), herfsthee, herfstchocolademelk en herfstkoffie. Kom naar de winkel om meer over die bijzondere producten te weten te komen. Voor kopers van de herfstkoffie hebben we nog een extraatje: zij krijgen er een paar herfstchocolaatjes gratis bij!


Signature Collection
We hebben onze allerbeste bonbons samengebracht in de speciale Signature Collection. Deze onderscheidt zich door bijzondere vormen, chocolade en vullingen en door wisselende samenstellingen. Je krijgt ze in speciale luxe doosjes, naar keus in een klein of een groot formaat, gevuld met 9 dan wel 20 bonbons. 

Elke bonbon in deze collectie weegt maximaal tien gram. Dat heeft alles te maken met de visie van onze chocolatier: een goede bonbon moet je in één keer in je mond kunnen stoppen. Want alleen zo komen de smaken vrij zoals die zijn bedoeld. 

Wil je een refill, dan kun je de doosjes met korting weer opnieuw laten vullen.