Eerlijk en duurzaam

Steeds meer grote bedrijven maken hun eigen ‘label’ om te laten zien dat ze iets goed doen. Deze labels worden niet onafhankelijk gecontroleerd of geven alleen maar aan dat ze de intentie hebben om de kleine producenten eerlijk te behandelen. Maar de intentie hebben wil niet zeggen dat ze het ook doen.

Daarom kijken we naast ‘Fairtrade’ en ‘Biologisch’ vooral ook zelf naar hoe onze leveranciers het doen. Zo gaan wij bijvoorbeeld langs potentiële leveranciers om zelf te kunnen beoordelen of ze goed met het milieu omgaan en hoe ze de eerlijke behandeling van de werknemers op het veld garanderen. We proberen alles hieromtrent zo eerlijk mogelijk te doen.

Een paar voorbeelden hiervan staan hier omschreven. 

Cocoa Horizons Foundation

Cocoa Horizons Foundation

Callebaut, onze Belgische chocoladeleverancier, heeft een eigen foundation die ervoor zorgt dat de arbeiders op het veld eerlijk worden behandeld en een goede toekomst hebben.

Eigen plantages Valrhona

Valrhona heeft bijna alle plantages in eigen beheer, zodat ze zeker weten dat hier eerlijk wordt gewerkt. En om de hele keten van productie tot chocolade te kunnen controleren.

Direct Source

Wij zijn voorstander van zogenaamde ‘direct source’ koffie. Dit houdt in dat onze koffiebranderij direct inkoopt bij een koffieboerderij, zonder verdere tussenpersonen. Zo weten we zeker dat de koffieboer een eerlijke prijs krijgen voor de koffie en wij een heel goede kwaliteit koffie kunnen aanbieden aan onze klanten.

Lokaal

Bij duurzaamheid vinden wij ook horen dat we zoveel mogelijk producten van leveranciers uit de buurt betrekken. Indien mogelijk kopen wij dan ook lokaal in.

Wij vinden het ook heel fijn dat we aan restaurants bij ons in de buurt de bonbons mogen leveren.

Zero Waste Nederland: neem gerust je verpakking mee!

We zijn aangesloten bij Zero Waste Nederland. Ze streven net als wij, naar een wereld met zo min mogelijk afval.

Wij zijn een groot voorstander van het meenemen van je eigen verpakking. Bij een aantal producten hebben wij een verpakking gemaakt waarmee je terug kan komen voor een refill, zoals ons Signature Collection-bonbondoosje.

Met liefde vullen we ook jouw meegebrachte theeblik of zakje en natuurlijk kun je zelf een doosje meenemen voor de bonbons of chocoladerotsjes. Daarnaast kun je ook je eigen beker meenemen voor een koffie of thee ‘to go’.