Blaadjes voor een pot bijzondere thee

We hebben meer dan honderd verschillende soorten losse thee in huis. Keuze te over dus. Ze zijn onderverdeeld in witte, gele, groene, oolong en zwarte en Pu-Erh thee. Verschillen daartussen hebben te maken met de bewerkingen die na de oogst op de blaadjes worden toegepast: al of niet verhitten, drogen, met zuurstof verrijken (oxideren), rollen en meer.

Wanneer je de theeproeverij bij ons doet leer je al deze soorten en bewerkingen (en mag je ze proeven!). 

Popel je al om direct de lekkerste thee in huis te halen?

Signature Collection Thee

Signature Collection Thee

In de Signature Collection Thee hebben wij de beste theeën samengebracht die we op dit moment kunnen inkopen.

日本茶 oftewel Japanse thee

日本茶 oftewel Japanse thee

We hebben een prachtige selectie Japanse theeën samengesteld. Deze zijn verpakt in blikjes, bekleed met traditioneel Japans kleurrijk washi papier. Veel van deze Japanse theeën worden per vliegtuig ingevlogen en alleen in kleine hoeveelheden opgeslagen om de meest verse thee mogelijk te maken.

Wanneer je blikje leeg is kun je deze natuurlijk bij ons weer laten vullen.

Specialteas

Specialteas

Van sommige theeën vinden we dat ze wel een speciaal plekje in onze theekast verdienen. Dit zijn onze ‘specialteas’. Verpakt in een mooi zilveren blikje, goed afgesloten door een dubbel deksel.

Kruidentheeën

Kruidentheeën

Thee is in feite een aftreksel van de bladeren van de theestruik, Camellia sinensis. Hoewel officieel alle thee die niet van die plant afkomstig is, geen thee is, wordt de drank van de bladeren van de Zuid-Afrikaanse fynbos-struiken in het spraakgebruik ook thee genoemd: rooibosthee. Belangrijkste verschil is dat thee van de Camellia sinensis cafeïne bevat en rooibos niet.

Naast diverse soorten rooibos hebben we ook veel kruidentheeën en fruit-infusies in ons assortiment.

Schuberttheeën

Schuberttheeën

Onze winkel bevindt zich in het Componistenkwartier, aan het Schubertplein. Met trots hebben wij hier dan ook drie theeën naar vernoemd. Voor elk moment van de dag hebben we een toepasselijke thee-melange gemaakt: Goedemorgen Schubert, Goedemiddag Schubert en Goedenavond Schubert.

De ochtendthee is een opkikkertje om de dag goed mee te beginnen. Terwijl de middagthee een heerlijke frisse, gezonde thee en goed dorstlessend is, met groene thee, matcha, gember en mandarijn. De avondthee is een natuurlijke mix van rooibos en kruiden, vrij van cafeïne. Met onder andere valeriaan, venkel, kamille en lavendel, die onder andere rustgevend en verfrissend werken.

Kortom, drie heerlijke theeën, een ware symfonie voor de zintuigen! Deze Schuberttheeën zijn verpakt in een prachtig blikje.

Voor mijn thee ben ik hier altijd te vinden. Ze kennen hun klanten en na een tijdje je smaak en adviseren dan erg goed!

Over de verschillende theeën kunnen we veel vertellen. Vraag gerust als je in de winkel bent. We adviseren je graag bij het kiezen. En zou je er nog wel wat dieper op willen ingaan, kom dan naar een van onze workshops of theeproeverijen.