Signature Collection Thee

In de Signature Collection hebben wij de beste theeën samengebracht welke we op dit moment kunnen inkopen.  

Gouden Zonnestraal

Zwarte thee – China Golden Buds

Thee afkomstig uit de noordelijke regio van de Chinese provincie Yunnan. Alleen de jonge bladknoppen worden geplukt en vormen gouden donzige uiteinden tijdens de daaropvolgende verwerking. De smaak van de thee doet denken aan chocolade en cacao.

Groen Nevelwoud

Groene thee - Tanzania Usambara green

Uitstekende kwaliteit Afrikaanse groene thee die groeit aan de voet van de Kilimanjaro. Deze bekende berg is onderdeel van het Usambara gebergte, wat deels bedekt is met groen nevelwoud. Een donkergroen blad met zilvertips, met een mild fruitig, fris en aromatische afdronk. Meerdere infusies zijn mogelijk met deze thee.

Honinggele Morgenstond

Gele thee – Huángchá

Typische thee die in een paar provincies in China gedronken wordt en slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar is voor de export. Grijsbruin blad met lange gouden tips. De basis is een witte thee welke na de pluk tussen vochtige doeken wordt gelegd en daardoor licht gefermenteerd is. De thee geeft een zoetige honinggele infusie.

Koninklijk Amber

Zwarte thee - Sikkim TGFOP1 SF

Sikkim is een deelstaat van India (oostelijke Himalaya) maar was tot 1975 een Koninkrijk. Sinds 1969 produceert Temi, de enige theetuin in de regio, een fijne thee die vergelijkbaar is met top Darjeeling, maar met een eigen karakter. Deze ‘Second Flush’ heeft een “kleurrijk” blad met een zeer groot aandeel tips, een amberkleurige infusie en is bloemig en zoet.

Smaragddauw

Groene thee - Gyokuro Tokiwa

De vertaling van het Japanse ‘gyokuro’ is smaragddauw, wat betrekking heeft op de diep smaragdgroene kleur van de uiteindelijke infusie, welke fruitig en aromatisch is. Gyokuro wordt geoogst van de Yabukita variëteit van de theeplant Camellia Sinensis en wordt gezien als één van de beste en gezondste theesoorten.

Enkele weken voor de oogst worden de theeplanten tegen de zon afgedekt met matten. Hierdoor bevatten de nieuwe groeischeuten niet de gebruikelijke bitterstoffen en ontstaat de kenmerkende smaak. Na enkele weken te zijn afgeschermd van zonlicht worden de bladeren geplukt, gestoomd en opgerold, waarna ze in tweede instantie tot dunne naalden worden gerold en gedroogd.

Tokiwa is een oud Japans woord dat de altijd groene kleur van de natuur uitdrukt. Het fruitig aroma wordt geleidelijk onthult op de tong tijdens het drinken. Meerdere infusies zijn mogelijk met deze thee.

Sneeuwwitte Himalaya

Witte thee – Nepal Shangri

Witte thee van een kleine theeplantage in Ilam Valley, Nepal, in het Himalaya gebergte. Het productieproces gebeurt hier nog volledig met de hand wat je kunt zien aan de thee. De blaadjes worden jong geplukt en het oxideren wordt direct gestopt. Hierdoor heeft de thee een lichte smaak met veel nuances.

Vincents Vanta

Zwarte thee - Special Blend

Een Signature Collection van Atelier Bijzondere bonen is pas compleet als er een product bij zit gemaakt met echte drop. Vincent heeft een mix gemaakt van verschillende soorten top theeën en onder andere dropgranulaat. Vanwege de onderdelen van de blend is het beter om het busje voor gebruik kort te schudden zodat de smaak van de thee tot en met het laatste kopje hetzelfde is.

Vantazwart is de kleur van een materiaal wat slechts 0,035% van het zichtbare licht reflecteert en op dit moment dus één van het zwartste zwart is. Als je niet van intense thee houdt kun je voor deze thee ook water van 80-90ºC gebruiken.

Zijdezacht groen

Groene thee - Asamushi Sincha Uji Midori No Kaori

Een topkwaliteit groene thee van de eerste pluk uit Uji. De thee heeft platte, zachte en smaragdgroene naalden die een zachte smaak (veel umami) en een subtiel aroma (vandaar de naam; Midori no Kaori = groen aroma) geeft met een zoete afdronk. De blaadjes worden op een lage temperatuur kort gestoomd (Asamushi). Meerdere infusies zijn mogelijk met deze thee.

Zwarte Draak

Oolong thee – Formosa Super Fancy Black Dragon

Oolong is een theesoort oorspronkelijk uit Taiwan. Volgens de legende liet een theeboer, toen hij tijdens het oogsten door een zwarte draak bang gemaakt werd, de geplukte thee liggen. Dagen later durfde hij pas weer terug te komen en vond thee die was geoxideerd en een nieuw aroma had gekregen.

De term ‘oolong’ betekent ‘zwarte draak’ in het Chinees, vandaar de naam van deze thee. Het huidige productieproces is vergelijkbaar met dat van zwarte thee, maar de fermentatiefase is korter. De oxidatiegraad van oolongthee ligt tussen de 10 en 75 procent. Deze oolong heeft een zeer grof bruin-zwart blad en zilverachtige tips. De lichtbruine infusie smaakt bloemig en fruitig.

Zwarte Reinheid

Zwarte thee – Supreme Jasmine Blend

Een thee die op smaak gebracht is door verse jasmijnbloesem toe te voegen. Deze jasmijnbloesem wordt tijdens het drogen weer uit de thee gehaald. Deze methode is al ongeveer 1000 jaar in gebruik.